Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 347 881

Alapítványaink

Az iskola alapítványának weboldalát itt találja

Az alapítványról

Berzeviczy Ifjúságáért Oktatási Alapítvány
Adószám: 19330910-1-05
Kérjük támogasson minket jövedelem adója 1%-val
CIB Bank 10700086-68889571-51100005

A Berzeviczy Ifjúságáért Oktatási Alapítvány a Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Szakgimnáziumához kapcsolódóan végzi tevékenységét.

Az Alapítvány célja az Alapító okirat szerint az intézmény diákjainak és pedagógusainak támogatása az eszközfejlesztés, az oktatók ismereteinek bővítése, a diákok részére ismeretterjesztő programok fejlesztése és különböző programok szervezésének segítségével.  

A fentiekhez kapcsolódva az Alapítvány a következő feladatokat oldja meg:

  • Hozzájárul a kiváló képességű tanulók továbbfejlődéséhez, és egyben segíti a hátrányos helyzetű tanulók oktatását, társadalmi esélyegyenlőségük megvalósítását. Ezért programok finanszírozásán keresztül részt vesz az iskola szociális tevékenységében és a családsegítésben.
  • Segíti a tanórán kívüli foglalkoztatásokat, tréningek szervezésével támogatja az egyéni, családi és közösségi problémamegoldást, a tolerancia fokozását. Szoros együttműködésben dolgozik az intézmény szociálpedagógusával, fejlesztő pedagógusával, pszichológusával, ifjúságvédelmisével.
  • Részt vesz az intézmény pályázatainak megvalósításában, támogatja a pályázati forrásból megvalósított tevékenységek továbbvitelét.
  • Iskolán kívüli programokat támogat: kirándulásokat, környezetvédelmi nap rendezvényeit, konfliktuskezelő, önismereti, toleranciafokozó tréningeket, hátrányos helyzetű tanulók és családok számára szervezett tevékenységeket, nyelvi tábort, színjátszó köri előadásokat, szakmai versenyeket és programokat.
  • Ösztöndíjra, utazások, kirándulások támogatására, nyelvvizsga finanszírozására, és ingyenes felvételi előkészítőre pályázhatnak a tehetséges diákok.
  • Az Alapítvány támogatja a kiemelkedő eredményeket elérő tehetséges diákokat, segítséget nyújt a sport és tanulmányi versenyekre való felkészülés finanszírozásában, az intézményen belüli, vagy városi szintű versenyek jutalmazásában. Minden tanév végén kiosztásra kerül a Kiváló Diák aranymedál, egyben jutalomkönyveket is finanszíroz az Alapítvány.

Az Alapítvány adószáma a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásához:
Berzeviczy Ifjúságáért Oktatási Alapítvány 19330910-1-05

A Berzeviczy Ifjuságáértért Oktatási Alapítvány Kuratóriuma